tiistai 20. marraskuuta 2012

Parantuminen jatkuu, mutta ei ongelmitta...

Hillan toipuminen ei mennytkään niin kuin kässärissä. Neiti on kyllä ollut reipas tyttönen ja antanut hoitaa haavaa ja on syönyt lääkkeetkin kiltisti. Viikonloppuna huomasin, että haava ei näytä yhtään normaalilta. Lauantaina haava ei näyttänyt vielä niin pahalta, mutta sunnutai iltana haavan yläosaan oli ilmestynyt reikä. Huomasin, että tuosta kohdin oli tikki lähtenyt pois. No ajattelin, että ehkä se on normaalia. Maanantai iltana taas vaihdoin siteen ja putsasin haavan ja huomasin, että anturassa ei ollut enää yhtään tikkiä paikallaan, vaan se roikkui kolmasosalla paikallaan. Päätin, että tiistaina soitan sille eläinlääkärille, joka Hillan tikkasi.

No tiistai tuli ja kävin töissä ja töiden jälkeen puhelin korvalle kotimatkalla ja ensin soitetaan kyseisen kunnan eläinlääkärin ajanvaraukseen, josta sain eläinlääkärin numeron. No tämä eläinlääkärihän ei tietystikkään vastannut. Ajelin kotiin, käytin Hillan ulkona ja vaihdoin sideharson haavan päälle ja katsoin haavaan. Tulin siihen tulokseen, että koira on saatava tänään eläinlääkärille, koska haava näytti märkivän. Onneksi Hillalla on antibiootti kuuri päällä. Soitin sitten oman kunnan eläinlääkärille, jolle kerroin tilanteen ja sain ajan. Eläinlääkäri sanoi minulle puhelimessa, että antura pitää luultavasti amputoida. Minua tämä tieto ei haitannut, koska eihän anturan amputoiminen vaikuta koiran elämään millään tavalla, kunhan saadaan Hilla kuntoon niin se on pääasia!

Menimme Hillan kanssa eläinlääkärin vastaanotolle. Eläinlääkäri tutki Hillan jalan ja sanoi, että antura voisi parantua vaikka sitä ei tikattaisi enää kiinni vaan jätettäisiin avoinaiseksi, mutta anturasta tulisi repaleinen ja luultavasti saattaisi revetä uudestaan ja parantuminen kestäisi 2-3kk. Eläinlääkäri sanoi, jos antura leikataan kokonaan pois, nii se voi vaikuttaa koiran tulevaan käyttöön, esimerkiksi näyttelyihin. Minä tuijotin eläinlääkäriä vähän aikaa ja tokaisin, että jos näyttelyssä siitä mainitaan, niin sitten mainitaan, mutta parempi ottaa antura pois, ettei vahingossakaan tulevaisuudessa repeä uudestaan, kun nämä koirat kuitenkin tulevat juoksemaan metsässä vielä tulevaisuudessakin. Näin päätimme sitten pitkän keskustelun jälkeen yhteistuumin, että paras on leikata anturan riekale irti. Niinpä Hilla rauhoitettiin ja itse operaatio ei kestänyt kauaa. Eläinlääkäri sitoi Hillan jalan ja antoi ohjeistuksen Hillan hoitamisesta. Nyt Hillalle tuli taas lisää kaksi viikkoa hihnalenkkejä. Kyllä toi koira varmaan hyppii seinille kohtapuoliin :D

Hilla onkin nyt tämän illan nukkunut sohvalla. Välillä ollaan käyty ulkona ja sitten taas nukkumaan. Toivottavasti jalka lähtisi nyt kunnolla paranemaan. Huomenna pitää käydä apteekissa ostamassa lisää sideharsoa ja haavalappuja.

-Henriikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti