sunnuntai 28. lokakuuta 2012


Kirjoittelenpa tänne näin sunnuntai aamupäivän ratoksi, samalla kun lämmittelen tuossa vanhaa puuhellaa, että lämpiää tämä huusholli. Olen miettinytkin, että voisin ostaa kahvipannunu, niin voisi keitellä kahvit aina samalla kun lämmittelee hellaa. Pannukahvi kun on vain niin hyvää. Luntakin on tullut jo jonkun verran ja ihana katsoa ulos kun maa on valkoinen ja illatkin ovat vähän valoisampia. Koirat ovat nauttineet täysin rinnoin uudesta asumuksesta ja vapaana juoksusta. Mochaa on hajut vieneet metsään ja neiti on ollut omilla reissuillaan muutaman kerran, mutta on aina tullut takaisin kotiin 'kyllä routa porsaan kotiin ajaa'. 

Taliesin's Auriel "Ransu" 10kk ikäisenä

Taliesin's Auriel "Ransu" 10kk ikäisenä


Tosiaan äidilleni tuli Hollannista vahvistusta koira laumaan ja herran Lieven sitten onkin vähän terhakkaampi tapaus kun tuo Niitti oli pentuna. Herra ei jää kakkoseksi kun leikkii isompien koirien kanssa, leikkiessä Lieven roikkuu isompien koirein korvissa ja ärisee ihan kunnolla, mutta herra on niin fiksu että jos aikuinen murahtaa ja ilmoittaa ettei halua leikkiä, niin herra lähtee sitten etsimään toista leikkikaveria eikä yritä uudestaa. Lieven oli luonani päivähoidossa ja otinkin sitten Hillasta ja Lievenistä kuvia. Täälläkin Lieven leikki Hillan kanssa, mutta Hillalla oli välillä aivan liian rajut leikit ja yhdessä vaiheessa pihalla, kun Hilla juoksi Lievenin yli ja lieven ulahti, niin Hilla pysähtyi kun seinään ja meni nuolemaan pikkuista Lieveniä, että mikä sulle tuli. On kai tuolla Hillallakin jonkun näköistä järkeä päässä ja äidinvaistoja.

Majakka ja perävaunu vai kenties toisin päin

Pieni mies vauhdissa

Käväisimme eilen päiväreissun Seinäjoen KV näyttelyssä. Mukaan lähti Hilla, Ransu, Niitti ja Nuna sekä myöskin serkkuni Tiia portugalinvesikoiransa Vilhon kanssa. Fieldi kehä alkoi heti aamusta, joten lähto oli puolikolmen jälkeen minun luolta. En nukkunut ennen lähtöä kuin tunnin, kun koko päivä meni entisen asunnon siivouksessa ja sitten vielä piti tonkia laatikoita ja etsiä Hillan rokotuspaperit. Seinäjoella oli tuttuja ja  pääsin pitkästä aikaa näkemään kasvattini Tyynen, joka asuu Seinäjoella. Tyyne olikin aivan ihana tapaus ja mielestäni todella kauniin näköinen. Mietinkin näyttelyssä ääneen äidilleni, että mikä siinä on, kun itselle jättää pennun, niin yleensä siitä kasvaa sitten se suurin pentu. Tyyne oli nimittäin Hillaa pienempi, mutta vaikka Tyyne oli pienempi, niin mielestäni se oli rakenteeltaan kehittyneempi kuin Hillla. Fieldejä oli näyttelyyn ilmoitettu 13, joista 12 taisi olla paikalla. Tuloksiakia meille tuli. Ransu (Taliesin's Auriel) ERI1, SA, PU3, SERT, Niitti (My Boy Unique For Fortune-Favoured) ERI1, SA,PU1,CACIB;ROP, Hilla (Taliesin's Floralia) ERI2 ja Tyyne (Taliesin's Selene) EH4. Tuomarina toimi Vera Smirnova. VSP oli kaunis nuori narttu nimeltään Hurricane's Rosehip. Sitten welshi tuloksia, itse en tosiaan pystynyt esittämään Nunaa, koska syystä tai toisesta onnistun Nunan kanssa jännittämään niin paljon. Jätimmekin aamusta Nunan serkulleni Tiialle jotta Nuna ei pääse näkemään meitä ennen kehään menoa. Katsoimmekin äidin kanssa kaukaa portailta Nunan esiintymistä ja nätistihän Nuna esiintyi. Nuna saikin hienot tulokset. ERI1,SA,PN3,SERT!!!!! Nyt on Nunnulla kaksi sertiä ja viimeisen metsästys alkakoon ensi vuoden puolella. Katsotaan nyt vain että missä välissä, jos tuo Nunnu olisi kantavana. Nuna on siis astutettu kolme viikkoa sitten ja äitini odottelee Nunalle pentuetta syntyväksi joulukuulle.

ROP My Boy Unique For Fortune-Favoured  VSP Hurricane's Rosehip

Sitten tähän loppuun vielä vähän kuvia Hyvinkään näyttelystä, joka oli pari viikkoa sitten =)

Taliesin's Floralia "Hilla"

Taliesin's Auriel "Ransu"

Paras uros kehä

ROP My Boy Unique For Fortune-Favoured  VSP Hurricane's Kiss Of Fire


BIS3 jälkeläisryhmä (Mocha, Hilla, Ransu, Pepe, Poju)


Hyvää alkavaa talvea ja joulun odotusta kaikille blogimme lukijoille!-Henriikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti